Úvod Média Tiskové zprávy 2023

Ukážeme fungování biodiverzity v přírodě

Český park biodiverzity Kladno

26. květen 2023

V lokalitě bývalých kladenských kasáren v Rozdělově, naproti administrativní budově SVAS, vyrůstá unikátní park biodiverzity .

Jeho posláním bude šířit mezi širokou veřejností povědomí o důležitosti zachování různorodosti rostlinných a živočišných druhů živých organismů v přírodě, o tom, jak na sobě tyto druhy navzájem závisí a jaké jsou jejich vzájemné vztahy. Kromě toho bude tento park sloužit i jako místo odpočinku pro kladenskou veřejnost.

Park se bude skládat trávníků a luk, z okrasných travin, mokřadu, terénních vln, které budou sloužit k odpočinku, bude zde i sad s různými plodinami, symbolická řeka, kousek lesa, hřiště s vodními prvky a rybníček s rákosím. Parkem bude návštěvníky provázet Cesta vody vyznačená tyrkysovou linií, která bude doplněna prvky virtuální reality. V areálu parku se bude nacházet modul Aranka, což je kontejner, upravený pro demonstraci soběstačného bydlení s nulovou energetickou stopou. Park bude nabízet zábavu, poučení i oddech pro všechny věkové skupiny návštěvníků.

Park vizualizacePark vizualizace 2Park vizualizace 3

 

Rezervace termínu

Rezervujte si termín schůzky v zákaznických centrech SVAS

Portál vyjadřování a objednávek

Potřebujete zjistit polohu vodárenských sítí nebo získat technické vyjádření k Vašemu stavebnímu záměru? Využijte prosím Portál vyjadřování a objednávek, který naleznete zde.

Cena vody v roce 2024

Technické standardy