Úvod Média Tiskové zprávy 2021

Vodárny nabízí napouštění bazénů z cisterny. Je to rychlé a pohodlné

Vodárny nabízí napouštění bazénů z cisterny. Je to rychlé a pohodlné

26. duben 2021

Nejrychlejší a nejpohodlnější způsob naplnění domácího bazénu

je z cisterny od vodáren. Navíc to předejde problémům ve vodovodní síti. Středočeské vodárny a.s.  každý rok na majitele bazénů apelují, aby tuto možnost zvážili.

„Největší potíží, kterou hromadné plnění bazénů z běžné vodovodní sítě způsobuje, je přílišný nápor na kapacitu vodovodu. Jednoduše řečeno – potrubím proteče velké množství vody najednou, což nejen naráží na samotnou kapacitu potrubí, ale navíc dochází k uvolnění usazenin ze stěn potrubí. Může se tedy stát, že voda je dočasně zakalená. Nemá to sice vliv na její spotřebitelskou kvalitu, avšak vidět to je a bazén pak není ideálně průzračný,“ uvedl provozní ředitel Středočeských vodáren a.s. Bc.Pavel Pobříslo. 

Pitnou vodu z cisterny, kterou si může zákazník na plnění bazénu objednat, vodárny rády dovezou v dohodnutém termínu. Je to pohodlné a rychlé – napustit do bazénu deset kubíků vody trvá přibližně čtvrt hodiny. „Rezervovat cisternu lze jednoduše na našich webových stránkách (svas.cz) - prioritně objednávkou na emailové adrese cisterny@svas.cz . Lidé už si na tuto službu zvykli, každoročně takto vyřizujeme desítky objednávek a jejich počet se rok od roku zvyšuje. Ukazuje se, že pohodlí a zodpovědnost u našich zákazníků vítězí,“ říká Pavel Pobříslo.

Jak postupovat při napouštění bazénu z vodovodu

Jestliže se přesto zákazník rozhodně naplnit svůj bazén z běžného vodovodu, je třeba být ohleduplný k okolí. Vodohospodáři doporučují plnit bazén pomalu a pokud možno mimo špičku. „Při dodržení těchto jednoduchých pravidel by se nemělo stát ani to, že se voda zakalí a dokonce ani to, že by dočasně poklesl tlak,“ prohlásil Pavel Pobříslo  a dodal: „V každém případě je lepší se předem informovat na našem dispečinku, zda je zvolený termín vhodný. Mí kolegové se kvůli takovému telefonátu zákazníka nebudou zlobit, naopak – uvítají, že mohou poradit a předejít jakýmkoliv možným problémům.“

 

Rezervace termínu

Rezervujte si termín schůzky v zákaznických centrech SVAS

Portál vyjadřování a objednávek

Potřebujete zjistit polohu vodárenských sítí nebo získat technické vyjádření k Vašemu stavebnímu záměru? Využijte prosím Portál vyjadřování a objednávek, který naleznete zde.

Cena vody v roce 2024

Technické standardy