Úvod Média Tiskové zprávy 2021

Středočeské vodárny získaly protikorupční certifikát ISO 37001:2016

Středočeské vodárny získaly protikorupční certifikát ISO 37001

23. listopad 2021

Společnost  prošla v termínu 8.-10. listopadu 2021 úspěšně certifikačním auditem realizovaným renomovanou certifikační společností Bureau Veritas a získala protikorupční certifikát ISO 37001:2016.

Stala se tak jednou z mála společností v České republice, které se prozatím podařilo tento certifikát získat.

 „Certifikací společnosti navazujeme na principy a procedury, které již jsou v rámci naší společnosti aplikovány - jako je například Compliance program  nebo Protikorupční etický kodex. Naše společnost prokazuje zavedením mezinárodně uznávaných systémů prevence a kontrol v boji proti korupci společný cíl, kterým je ujištění vedení společnosti, zaměstnanců i obchodních partnerů, o tom, že se jako společnost umíme bránit nekalým praktikám.  Získání certifikátu ISO 37001:2016 je pro nás důležité i v souvislosti s potvrzením naší důvěryhodnosti a kreditu společnosti.“, uvedl Jakub Hanzl, generální ředitel Středočeských vodáren a.s.

ISO 37001 představuje zavedení globálních osvědčených protikorupčních postupů a zásad. Jeho smyslem je stanovit kdy a jak může dojít k úplatkářství a jakým způsobem v takovém případě reagovat a informovat. Za tímto účelem jsou vypracovány a zdokumentovány postupy a vedena případná evidence o relevantních událostech záznamy. 

Rezervace termínu

Rezervujte si termín schůzky v zákaznických centrech SVAS

Portál vyjadřování a objednávek

Potřebujete zjistit polohu vodárenských sítí nebo získat technické vyjádření k Vašemu stavebnímu záměru? Využijte prosím Portál vyjadřování a objednávek, který naleznete zde.

Cena vody v roce 2024

Technické standardy