Úvod Média Tiskové zprávy 2021

Středočeské vodárny ukončily podzimní deratizaci kanalizace

Středočeské vodárny ukončily podzimní deratizaci kanalizace

5. listopad 2021

se zvýšenou pozorností k místům častého výskytu potkanů nebo místům opakovaně problémovým.

Likvidace potkanů má dva důvody: první je zdravotně-hygienický, protože potkani mohou přenášet velké množství nemocí a druhý je ekonomický, kdy potkani způsobují svou činností škody na vodohospodářském majetku a okolí. Nejen zbytky jídla u popelnic, ale také vše, co doma spláchneme do záchodové mísy, poskytuje hojný zdroj potravy těchto škůdců.

Apelujeme proto na všechny občany, aby omezili „neúmyslné krmení“ těchto nežádoucích živočichů na co nejmenší možnou míru.

„ Deratizace stokové sítě se pravidelně provádí na jaře a na podzim, místa s vyšším výskytem potkanů kontrolujeme častěji. Někdy je nezbytné provést i v průběhu roku lokální ošetření ložisek se zvýšeným výskytem hlodavců. Pokud se takové ložisko někde vyskytne, mohou je občané nahlásit u naší společnosti a my zjednáme nápravu,“ uvedl Bc. Vladimír Dragoun, manažer provozu Kanalizace SVAS.

Díky pravidelné deratizaci na systému splaškové kanalizace se daří udržovat počet potkanů na přijatelné úrovni. V letošním roce bylo v rámci celoplošné deratizace využito skoro 20 000 kanalizačních vstupů a položeno bylo více jak 4 000 kg návnad. V rámci celoplošné deratizace bylo využito skoro 20 000 kanalizačních vstupů s téměř 4 000 kg návnad.

Rezervace termínu

Rezervujte si termín schůzky v zákaznických centrech SVAS

Portál vyjadřování a objednávek

Potřebujete zjistit polohu vodárenských sítí nebo získat technické vyjádření k Vašemu stavebnímu záměru? Využijte prosím Portál vyjadřování a objednávek, který naleznete zde.

Cena vody v roce 2024

Technické standardy