Úvod Média Tiskové zprávy 2020 Vodohospodáři zajistili pro nemocnici a město Mělník 1000 ochranných štítů

Vodohospodáři zajistili pro nemocnici a město Mělník 1000 ochranných štítů

3. duben 2020

Tisícovku unikátních ochranných štítů dnes

dodali vodohospodáři ze Středočeských vodáren, a.s. a Vodáren Kladno – Mělník, a.s. (VKM) do nemocnice v Mělníku. Část štítů pomůže i samotné radnici, která musí zajistit ochranné prostředky i pro poskytovatele sociálních služeb.

IMG_0990„Potřeba ochranných pomůcek v nemocnici a také v sociálních službách je nyní obrovská a tak jsme okamžitě využili nabídky provozovatele vodohospodářské infrastruktury, který mohl dodat v krátké době tak velké množství tolik potřebných štítů,“ řekl k rychlé pomoci ředitel VKM Josef Živnůstek, který časně ráno zajistil převoz ochranných štítů do mělnické nemocnice. Zhruba stovku štítů si převzal i starosta města Mělník Ctirad Mikeš. „Pro nás je tato pomoc velmi velkým podáním pomocné ruky, musíme jako obec s rozšířenou působností zajistit ochranné prostředky i pro řadu dalších organizací a například i poskytovatelům sociálních služeb pro seniory,“ doplnil starosta Mikeš.

IMG_0989Ochranné štíty jsou vyrobené z jednoho kusu plastu, jednoduchý design a šablonu, jak výsekem vyrobit snadno skládatelný štít, vymysleli během jednoho dne kreativci připravující společnosti Veolia prezentační podklady. Jde o ryze český výrobek. „Chtěli jsme najít rychlé a snadné řešení, jak štít udělat co nejjednodušeji z jednoho kusu materiálu, abychom jich mohli v krátké době dodat co nejvíce. Náš štít se nechá opakovaně dezinfikovat a vydrží dlouhodobé užívání. V kombinaci s rouškami nebo respirátory jde již o velmi účinnou prevenci proti šířícímu se viru,“ dodala k výrobě unikátních ochranných štítů Eva Kučerová, ředitelka komunikace a marketingu Veolia pro střední Evropu.