Úvod Média Tiskové zprávy 2020 Unhošť má ČOV s nejmodernější technologií

Unhošť má ČOV s nejmodernější technologií

8. červen 2020

Obyvatelé Unhoště mají od minulého týdne k dispozici

nově zrekonstruovanou čistírnu odpadních vod. Práce začaly v listopadu roku 2018 a probíhaly za plného provozu čistírny – lidé z Unhoště a okolí tak neutrpěli žádné nepohodlí s odstávkou služeb.

„Jako provozovatel jsme s generálním dodavatelem stavby dokázali náročnou rekonstrukci zvládnout tak, že se obešla bez zásadních problémů. Použité technologie na ČOV v Unhošti patří dnes ke špičce v ČR, to znamená, že obyvatelům Unhoště dnes slouží nejlepší dostupné technologie. Navíc se kapacita čistírny zvýšila až na 5500 EO,“ řekl při slavnostním otevření nové čistírny Vladimír Dragoun manažer provozu kanalizace Středočeských vodáren a.s.

Rekonstrukce čistírny byla zcela v režii města Unhošť – to se rozhodlo k náročné stavbě přistoupit bez vnějších dotačních zdrojů. Práce v uplynulých dvou letech se také obešly bez jakýchkoliv komplikací. „Za odvahu realizovat náročnou rekonstrukci za plného provozu a bez financování z dotací a také za důvěru v nás jako provozovatele, patří městu Unhošť velké poděkování. Středočeské vodárny si spolupráce s městem Unhošť velmi váží,“ doplnil provozní ředitel Středočeských vodáren a.s. Pavel Pobříslo.

Čistírna odpadních vod v Unhošti byla vybudována v první etapě v roce 1994. Tehdy byla její kapacita 2300 EO. V roce 2001 došlo v druhé etapě o rozšíření čistírny o 2700 EO. K současné rekonstrukci pak město s provozovatelem přistoupili zejména kvůli zastarávání technologie.