Úvod Média Tiskové zprávy 2020 Přípravné práce na přivaděči Praha – Kladno

Přípravné práce na přivaděči Praha – Kladno

3. listopad 2020

V souvislosti s plánovanou rekonstrukcí strategické vodárenské infrastruktury budou

budou v nadcházejícím období probíhat průzkumné a přípravné práce na dálkovém tranzitním přivaděči VDJ Přední Kopanina - VDJ Kožova Hora.

Přímo z tohoto přivaděče jsou pitnou vodou zásobovány obce Hostivice, Jeneč, Hostouň, Pavlov, Červený Újezd, Svárov, Ptice a Úhonice. Činnost na přivaděči nepřeruší dodávku vody. Změna směru a rychlosti jejího proudění však může způsobit zhoršení senzorických vlastností - jako zvýšit zákal, koncentraci železa či změnit barvu vody.

Termín realizace prací je plánován v období od  druhé poloviny  listopadu 2020 do  konce dubna 2021. S postupem prací bude dodávka vody do dotčených obcí zajištěna z různých zdrojů, čímž budou ovlivněny některé kvalitativní parametry pitné vody, zejména její tvrdost.

Aktuální informace naleznete na stránkách www.svas.cz či na zákaznické lince 840 121 121, 602 128 127.

Předem děkujeme za pochopení a  omlouváme se za způsobené komplikace.