Úvod Média Tiskové zprávy 2020 Kladenští vodohospodáři pomáhají seniorům

Kladenští vodohospodáři pomáhají seniorům

29. březen 2020

Vedení vodohospodářské společnosti Středočeské vodárny a.s.

již od minulého týdne spustilo službu pro své bývalé zaměstnance, kteří jsou v seniorském věku a patří v době současné pandemie do nejvíce ohrožené skupiny obyvatelstva. Kladenští vodohospodáři jim nabízí nákup a dovoz potravin, hygienických potřeb a léků. „Jsme si vědomi současné vážné situace s pandemií koronaviru a tak chceme našim bývalým zaměstnancům ulehčit v této mimořádné situaci a současně jim tím také poděkovat za práci, kterou pro naše vodárny odvedli,“ říká k nové službě Jakub Hanzl, generální ředitel Středočeských vodáren a.s.

Vodohospodáři pro službu vyčlenili dvě osobní vozidla a dva řidiče, kteří na základě telefonických objednávek od seniorů zajistí nákup a vyzvednutí všech potřebných věcí a seniorům je v domluveném termínu odvezou domů. Předávka probíhá bez osobního kontaktu podle epidemiologických pravidel, aby se tak minimalizovalo riziko nákazy. Rozvoz je zcela zdarma. „Našim bývalým zaměstnancům nabízíme i asistenci při vyřízení důležitých záležitostí každodenního života, např. zajištění léků, aby nyní omezili pohyb venku v co největší míře,“ dodává k rozvozové službě Pavel Pobříslo, provozní ředitel Středočeských vodáren a.s.

Kladenští vodohospodáři díky této rozvozové službě budou v případě nutnosti zásobovat potravinami i pracovníky vodohospodářského dispečinku umístěného na nové Future Tower v Kladně. Také na tomto pracovišti platí od počátku nouzového stavu mimořádný režim a střídání dispečerů po vzájemně oddělených směnách.