Úvod Články Tiskové zprávy 2011 Středočeské vodárny nečekají na stát,

Středočeské vodárny nečekají na stát,

Středočeské vodárny nečekají na stát, ve firmě začalo hromadné testování na koronarivus

25. únor 2021

ve firmě začalo hromadné testování na koronarivus.

Od února probíhá ve společnosti Středočeské vodárny, a.s. (SVAS) testování zaměstnanců na koronavirus. Vodárny tak chtějí nejenom předejít šíření viru na svých pracovištích, ale především udržet vysoký standard služeb, které poskytují.

Zaměstnanci dostali antigenní testy a vždy před začátkem pracovního týdne provedou v neděli test. V případě pozitivního nálezu informují svého nadřízeného a dále postupují podle standardních pandemických pravidel.

„O samotestování zaměstnanců rozhodl náš krizový štáb. Nemůžeme už čekat na to, až o něčem podobném rozhodnou státní orgány. My jsme odpovědni za nejcennější životně důležitý zdroj, tedy vodu, a hodláme naší odpovědnosti dostát co nejlépe,“ vysvětlil provozní ředitel SVAS Pavel Pobříslo.

Vedení vodárenské společnosti distribuovalo mezi zaměstnance testy na měsíc dopředu v balíčku spolu se zásobou respirátorů, roušek a dezinfekce.

„Zároveň jsme našim zaměstnancům poděkovali za jejich neuvěřitelnou trpělivost a sebekázeň. Už rok dodržujeme všichni společně velmi přísná pravidla a dokázali jsme tak udržet dodávky pitné vody a čištění odpadních vod bez zakolísání a výpadků. Jsou to naši zaměstnanci, mí kolegové, kdo patří k hrdinům pandemie,“ vzkázal generální ředitel Středočeských vodáren Jakub Hanzl.

Samotestování je povinné pro všechny zaměstnance SVAS vyjma těch, kteří v období od loňského 1. prosince COVID-19 prodělali.

Cena vody v roce 2021