Úvod Média Tiskové zprávy 2019 Včasnou informaci o přerušení dodávky vody zajistí bezplatná služba SMS Info

Včasnou informaci o přerušení dodávky vody zajistí bezplatná služba SMS Info

28. listopad 2019

Po teplém podzimu v příštím týdnu vtrhne

do Česka prudké ochlazení. Tyto teplotní výkyvy způsobují zvýšený počet havárií na vodohospodářském zařízení bez ohledu na to, zda se jedná o vodovod či tlakovou kanalizaci.

Pokud venkovní teploty klesnou pod bod mrazu, dochází k zamrzání výpustných kohoutů u cisteren či voznic. To způsobuje problémy s náhradním zásobováním,“ sdělil Vladimír Stantejský, vedoucí dispečerů Středočeských vodáren. „Proto doporučujeme odběratelům, aby se na tuto situaci připravili, a to prostřednictvím SMS Info. Registrovaní zákazníci jsou v dostatečném předstihu informováni o přerušení dodávky vody  a mohou se tak předzásobit pitnou vodou,“ vysvětlil Vladimír Stantejský.

Službu SMS Info již využívá celkem 10 729 registrovaných zákazníků Středočeských vodáren. Za posledních deset měsíců bylo odesláno celkem 21 339 SMS zpráv, což představuje 2 990 přerušení dodávky vody či odkanalizování.

Jedná se o službu bezplatnou a zájemci mají možnost se zaregistrovat na webových stránkách www.voda-info.cz nebo prostřednictvím operátora call centra na tel. čísle 840 121 121. Lze využít rovněž možnost zaslání SMS ve tvaru VEOLIA na číslo 720 001 112. Operátorky call centra jim obratem zavolají a vyřídí registraci společně.

Tato služba je vhodná i pro zákazníky, kterým handicap nedovolí přečíst si SMS zprávu ve svém mobilním telefonu. Potřebnou informaci mohou získat pomocí hlasových zpráv na mobilní telefon či pevnou linku. Hlasové zprávy mají možnost využívat i ti zákazníci, pro které je čtení SMS zpráv obtížné.