Úvod Média Tiskové zprávy 2019 Středočeské vodárny otevírají svá zařízení u příležitosti Světového dne vody

Středočeské vodárny otevírají svá zařízení u příležitosti Světového dne vody

13. březen 2019

Svátek vody v pátek 22. března oslavuje společnost Středočeské vodárny, a.s. pořádáním Dne otevřených dveří.

Zájemci z řad veřejnosti se mohou  seznámit s  kanalizační technikou, s průběhem čištění odpadních vod a jinými zajímavostmi z oblasti vodárenství.

V laboratoři pitných a odpadních vod pouze na Kladně budou přijímat ve středu  20. března vzorky vody od 8,00  do 16,00 hodpouze z jiného zdroje než je vodovod,  pro zkrácený rozbor 5 nejrizikovějších základních chemických ukazatelů v hodnotě 560 Kč – ZDARMA. Do předem vypláchnuté PE láhve je nutné nabrat 1 litr studniční vody. Jedná se o stanovení - dusičnany, dusitany, mangan, suma vápníku a hořčíku (tvrdost celková) a železo.

Dále laboratoře nabízí pro účastníky této akce možnost stanovení zbývajících parametrů z chemického a mikrobiologického rozboru domácí studny s 50% slevou ( 400,- Kč s DPH).

Pátek   22. 3. 2018

8,00 – 17,00 hod, ve zhoršených klimatických podmínkách pouze  do 16 ,00 hod:

-   Čistírna odpadních vod Mělník – Mlazice, ul. Českolipská 3509

-   Čistírna odpadních vod Kladno – Vrapice, směr Stehelčeves

Těšíme se na vaši návštěvu.

Kolektiv zaměstnanců

Středočeské vodárny, a.s.