Úvod Média Tiskové zprávy 2019 Adventní prodej ve vodárně vynesl téměř 32 tisíc korun

Adventní prodej ve vodárně vynesl téměř 32 tisíc korun

27. listopad 2019

Již po desáté připravily Středočeské vodárny, jak pro svoje zaměstnance,

tak i pro návštěvníky vodárny ve středu 27. listopadu v prostorách recepce společnosti prodejní akci pořádanou ve spolupráci s Nadačním fondem Slunce pro všechny. Nadační fond získal prodejem výrobků svých klientů neuvěřitelných 31 597 Kč. O výrobky byl takový zájem, že za necelé 2 hodiny od zahájení prodeje zbylo na provizorních pultech jen pár drobností.

Klienti chráněné dílny a speciální základní školy Nadačního fondu Slunce pro všechny připravili pro zájemce celkem 50 adventních věnců ze smrkových a jedlových větví, 8 věnců z proutí, nespočet vánočních ozdob a dekorací. Největší zájem byl tradičně o věnce a cukroví. Ještě než prodávající stačili vybalit všechny svoje výrobky, většina již byla zaměstnanci rozebrána.  Po tomto ataku zůstalo na prodejním stole pouze 8 adventních věnců a pár kousků cukroví. Zkrátka nepřišli ani návštěvníci vodárny. Mezi nimi byl zájem o vánoční cukroví a adventní věnce.

„V letošním roce jsme připravili pro adventní prodej několik novinek. Naši žáci vyrobili krásné keramické ozdoby a svícny. Největší zájem byl o skořicové svícny, které se vyprodaly během pár minut. Výtěžek z prodeje je určen pro potřeby speciální školy na Stochově na vzdělávací aktivity jejich žáků,“ uvedla Martina Ebertová z NF Slunce pro všechny. „Do vodárny jezdíme prodávat hrozně rádi, protože je zde vidět opravdový zájem o naše výrobky a vidíte nadšení lidí zakoupit si výrobek nejen pro dobrou věc, ale hlavně pro radost,“ řekla Martina Ebertová na závěr.

Zaměstnanci vodárny opět prokázali, že jsou ochotni pomáhat potřebným. A pomoc prostřednictvím prodejní akce poskytne nejen užitek ve formě získaných finančních prostředků, ale přinese i radost z nakoupených výrobků.

A malá statistika na závěr: V roce 2009, kdy byla zahájena spolupráce NF Slunce pro všechny a Středočeských vodáren, se prodaly výrobky za 5 500 Kč a v letošním roce za neuvěřitelných 31 542 Kč. Za 10 let, co prodejní akce probíhají, se utratila za výrobky celková částka ve výši 229 898 Kč.

Cena vody v roce 2019