Úvod Média Tiskové zprávy 2018 Vodárny nabízejí doplňování vody do bazénu bez komplikací

Vodárny nabízejí doplňování vody do bazénu bez komplikací

25. květen 2018

Jakmile nastane teplé počasí, Středočeské vodárny (SVAS) jsou zahlceny žádostmi o dodání vody do bazénů.

„Letošní rok je výjimečný v tom, že nastalo poměrně brzy teplé počasí a začaly se kupit objednávky na dopravu vody cisternou do domovních bazénů. Jen od začátku dubna do 25. května jsme vyřídili na 200 objednávek na dopravu vody, což představuje denně v průměru 42 m3 vody,“ uvedl Marek Holubovský, vedoucí střediska vodovod Kladno. „V loňském roce jsme dovezli celkem 3 600 m3 vody a letos už na 8 400 m3,“ řekl na závěr Marek Holubovský.

„I když každoročně nabízíme plnění bazénů prostřednictvím cisteren, vždy se najde někdo ze zákazníků, kteří plní bazény vodou z vodovodní přípojky a pak si stěžují, že voda v bazénu je zakalená,“ řekl provozní ředitel SVAS Bc. Pavel Pobříslo. „Tyto problémy se zákalem, popř. s tlakem jsou způsobeny nárazovými odběry pitné vody, zapříčiněné rychlým napouštěním bazénů, což způsobuje zásadní zvýšení rychlosti proudění pitné vody v potrubí. Důsledkem může být překročení limitních hodnot průtoku a s tím spojené problémy, jako je krátkodobé zvýšení koncentrace železa v pitné vodě. I když tento zákal nemá vliv na kvalitu pitné vody, jsou tím ovlivněny její senzorické vlastnosti a zákazníci si pak mohou na tento jev stěžovat,“ vysvětluje Pavel Pobříslo.

Dalším problémem spojeným s napouštěním bazénů pomocí přípojky ve špičce může být v některých lokalitách pokles tlaku ve vodovodním řadu, který se pak negativně projeví i u dalších odběratelů.

Z výše uvedených důvodů Středočeské vodárny pomáhají svým zákazníkům těmto problémům předejít a nabízejí možnost na objednávku dodat vodu do bazénu pomocí přistavené cisterny. Přistavení cisterny je však služba placená, aktuální ceník je zákazníkům k dispozici na webových stránkách www.svas.cz, případně jej rády sdělí operátorky Call centra společnosti po zavolání na 840 121 121, 602 128 127. Prostřednictvím Call centra, případně osobní návštěvy v zákaznických centrech, je pak možné službu objednat a dohodnout si s našimi zaměstnanci potřebné podrobnosti. Pro urychlení vyřízení objednávky včetně požadavku na kalkulaci služby doporučujeme těm, kteří mají přístup k elektronické poště, aby svoje požadavky na dodávku vody poslali mailem na adresu: marek.holubovsky@svas.cz. Tento způsob komunikace uspíší vyřízení objednávky a větší spokojenost zákazníka.

V případě, že se majitel domovního bazénu přesto rozhodne jej doplňovat prostřednictvím vodovodní přípojky, doporučujeme bazén napouštět velmi pomalu a mimo špičku. Tím se předejde k zakalení vody způsobené zvýšenou rychlostí proudění pitné vody v potrubí a problémům s dodávkou vody. Doporučujeme napouštění bazénů předem konzultovat se zaměstnanci centrálního dispečinku na tel. čísle 312 812 108 – 109.

Cena vody v roce 2019