Úvod Média Tiskové zprávy 2017 Vodárny Kladno – Mělník vstupují do společnosti Středočeské vodárny

Vodárny Kladno – Mělník vstupují do společnosti Středočeské vodárny

27. září 2017

Středa 27. září se stala klíčovým dnem pro akcionáře společnosti Vodárny Kladno – Mělník, a.s. (VKM).

Na základě dnes podepsané dohody odkupuje VKM od společnosti Veolia třetinový podíl společnosti Středočeské vodárny, a.s. (SVAS). Záměr nabytí akcií SVAS musí ještě definitivně potvrdit valné hromady obou společností.

_MG_0656 „Dnešním dnem byla započata nová etapa vzájemných vztahů mezi vlastnickou společností Vodárny Kladno – Mělník a provozní společností Středočeské vodárny,“ uvedl Mgr. Milan Volf, primátor města Kladna a předseda představenstva VKM. „Kapitálový vstup VKM do provozní společnosti je logickým krokem, který bude přínosem pro obě společnosti a ve výsledku také pro koncového odběratele,“  komentoval dnešní uzavření dohody Milan Volf (Volba pro Kladno).

Cena, která vychází ze znaleckých posudků za 34% podíl společnosti SVAS, činí méně než 200 milionů korun.

Dalším krokem v úpravě vztahů mezi vlastnickou a provozní společností je dílčí změna Smlouvy o nájmu a provozování vodohospodářské infrastruktury. Obě strany se dohodly, že Středočeské vodárny budou provozovat majetek VKM do konce roku 2034, což je o 10 let méně, než vyplývalo z původní smlouvy.

_MG_0657„Na svém říjnovém jednání představenstva a dozorčí rady VKM se bude projednávat návrh ceny vody pro rok 2018,“ ještě informoval Milan Volf. Ocenil dohodu Středočeských vodáren a Vodáren Kladno – Mělník nezvyšovat cenu vody pro příští rok.

To, že se již třetím rokem nezvýší cena vody je výsledkem dobře nastavené spolupráce mezi oběma společnostmi,“ sdlělil generální ředitel SVAS Ing. Jakub Hanzl.

Cena vody v roce 2018