Úvod Média Tiskové zprávy 2017 Sezóna napouštění bazénů je tu.

Sezóna napouštění bazénů je tu.

19. květen 2017

Středočeské vodárny, a.s. (SVAS) jako každý rok pomáhají svým zákazníkům předcházet problémům při napouštění domovních bazénů a nabízejí možnost na objednávku dodat vodu do bazénu pomocí přistavené ci

„Tento způsob plnění bazénů je výhodný hlavně tím, že odpadá zdlouhavé plnění standardní vodovodní přípojkou, která na takto nárazový odběr není dimenzována a předchází se rovněž problémům s tlakem a příp. zákalem,“ upozorňuje provozní ředitel SVAS Bc. Pavel Pobříslo. „Tyto nárazové odběry pitné vody, zapříčiněné rychlým napouštěním bazénů, způsobují zásadní zvýšení rychlosti proudění pitné vody v potrubí. Důsledkem může být překročení limitních hodnot průtoku a s tím spojené problémy, jako je krátkodobé zvýšení koncentrace železa v pitné vodě. I když tento zákal nemá vliv na kvalitu pitné vody, jsou tím ovlivněny její senzorické vlastnosti a zákazníci si pak mohou na tento jev stěžovat,“ vysvětluje Pavel Pobříslo.

Dalším problémem spojeným s napouštěním bazénů ve špičce může být v některých lokalitách pokles tlaku ve vodovodním řadu, který se pak negativně projeví i u dalších odběratelů.

Z výše uvedených důvodů Středočeské vodárny pomáhají svým zákazníkům těmto problémům předejít a nabízejí možnost na objednávku dodat vodu do bazénu pomocí přistavené cisterny. Přistavení cisterny je však služba placená, aktuální ceník je zákazníkům k dispozici na webových stránkách www.svas.cz, případně jej rády sdělí operátorky Call centra společnosti po zavolání na 840 121 121, 602 128 127. Prostřednictvím Call centra, případně osobní návštěvy v zákaznických centrech, je pak možné službu objednat a dohodnout si s našimi zaměstnanci potřebné podrobnosti. Pro urychlení vyřízení objednávky včetně požadavku na kalkulaci služby doporučujeme těm, kteří mají přístup k elektronické poště, aby svoje požadavky na dodávku vody poslali mailem na adresu: marek.holubovsky@svas.cz. Tento způsob komunikace uspíší vyřízení objednávky a větší spokojenost zákazníka.

„S nástupem teplého počasí vyřizujeme v průměru 3 - 4 objednávky denně na dopravu vody cisternou do venkovních bazénů. Počet vyřízených objednávek samozřejmě záleží na vzdálenosti a množství požadované vody,“ uvedl Marek Holubovský, vedoucí střediska vodovod Kladno. „Snažíme se vyjít vstříc svým zákazníkům a vyřizujeme objednávky dle jejich přání – a to i v odpoledních hodinách či o víkendu na předem sjednanou dobu,“ upřesnil Marek Holubovský.

Nově spolupracujeme i s organizacemi, které stavějí domovní bazény. Dodávku vody zajišťujeme již v průběhu stavby, kdy dochází k umisťování a tvarování bazénových fólií.

Jen v loňském roce jsme uspokojili téměř 280 zákazníků, kteří projevili zájem doplnit vodu do bazénu cisternou, a v letošním roce tuto službu využilo již na 90 vlastníků domovních bazénů.

V případě, že se majitel domovního bazénu rozhodne jej doplňovat prostřednictvím vodovodní přípojky, doporučujeme bazén napouštět velmi pomalu a mimo špičku. Tím se předejde k zakalení vody způsobené zvýšenou rychlostí proudění pitné vody v potrubí a problémům s dodávkou vody. Doporučujeme napouštění bazénů předem konzultovat se zaměstnanci centrálního dispečinku na tel. čísle 312 812 108 - 109, kde budou předem upozorněni na nadměrný odběr.

Cena vody v roce 2017