Úvod Média Tiskové zprávy 2017 Cena vodného a stočného se i nadále zvyšovat nebude

Cena vodného a stočného se i nadále zvyšovat nebude

27. říjen 2017

Ve čtvrtek 26. 10. 2017 na svém jednání představenstvo vlastnické společnosti

Vodárny Kladno – Mělník, a.s. (VKM) rozhodlo, že i v dalším roce budou odběratelé platit za vodné a stočné stejně jako letos 92,92 Kč za metr krychlový včetně DPH.

„Na výši vodného a stočného pro rok 2018 se dohodlo vedení představenstva VKM s provozní společností Středočeské vodárny (SVAS),“ řekl Mgr. Milan Volf, předseda představenstva VKM a primátor Statutárního města Kladna. „Jedním z hlavních dlouhodobých cílů naší společnosti je nezvyšovat cenu vody. To, že se nám podařilo udržet cenu z roku 2015 i pro rok následující, považuji za zcela výjimečný výsledek dnešního jednání. Je to dobrá zpráva nejen pro Kladeňáky, ale i pro ostatní koncové odběratele Středočeských vodáren“, komentoval dnešní rozhodnutí Milan Volf (Volba pro Kladno).

„To, že se již třetím rokem nezvýší cena vody je výsledkem dobře nastavené spolupráce mezi oběma společnostmi,“ sdělil generální ředitel SVAS Ing. Jakub Hanzl a zmínil, že díky vstřícnému přístupu VKM se nebude poprvé zvyšovat nájemné za provozování vodohospodářské infrastruktury.

„Nájemné, které každoročně VKM získává od provozní společnosti Středočeské vodárny, je určeno na obnovu a rozvoj vodohospodářských zařízení VKM,“ vysvětlil Milan Volf. „To, že letos se přistoupilo nezvyšovat nájemné od provozní společnosti, nikterak neovlivní naplánované investiční akce v příštím roce, jako jsou rekonstrukce úpravny vody Klíčava nebo čerpací stanice Mělnická Vrutice,“ doplnil Milan Volf.

Cena vody v roce 2018